Buitenspelenderwijs

Een verfrissend praktische training over ontwikkelen en leren in en met de natuur.

Tijdens je lessen neem je kinderen mee naar een mooi stuk groen, in de buurt. Daar ga je ouderwets buitenspelen. rennen, springen, gooien, smijten, klimmen. Zo werk je spelenderwijs aan het zelfvertrouwen, de weerbaarheid en sociale vaardigheden van ieder kind. Naar wens voeg je natuurlijk opdrachten toe waar rekenen, taal en andere vaardigheden bij komen kijken.

Dat klinkt geweldig, maar hoe doe je dat écht, in de praktijk?


Wij laten je zien hoe je de koppeling maakt van binnen naar buiten en hoe je op een eenvoudige manier veel kan bereiken in en met een natuurlijke leeromgeving. En ondertussen ontdek je dat je tal van leerdoelen en ontwikkelingslijnen aan kunt tikken, dat het concept van NatuurlijkSportief zo lekker aansluit bij vernieuwende onderwijsontwikkelingen en bij het onderwijs zoals het al jaren staat.

Buiten zijn, het weer en de jaargetijden ervaren, omgaan met uitdagende omstandigheden en steeds wisselende omgeving en ondergrond, het inschatten van risico's en het eigen kunnen.
Alles wat een kind kan leren, leert het buiten het best!


NatuurlijkSportief - Buitenspelenderwijs - een praktische trainingen voor basisschool docenten.


NatuurlijkSportief

NatuurlijkSportief is een vernieuwend en uniek beweegconcept waarbij sport weer buitenspelen wordt. In beweging komen was niet eerder zo eenvoudig, vrij en functioneel. Ga mee de natuur in, ontdek wat je al kan en daag jezelf uit met wat je tegenkomt. Sleep een tak, til een steen, loop door het gras, sta op één been. Zo hard, zo vaak, zo zwaar en zo veel als jij wilt. Alleen, of met elkaar. Kijk om je heen en zoek kleine of grote uitdagingen om jezelf te testen, te verbeteren en goed te voelen.

Protocollen, parameters en prestatiedruk maken plaats voor plezier.


Buitenspelenderwijs - hoe je goed onderwijs geeft in en met een natuurlijke omgeving.

Trainers

Lotte heeft 14 jaar ervaring in het basisonderwijs als leerkracht, coördinator en adjunct-directeur.

Teun is NatuurlijkSportief begonnen om mensen buiten in beweging te brengen en te laten ontdekken hoe fijn je jezelf spelenderwijs kan uitdagen en ontwikkelen.  

Samen laten ze jou, je bouw, team, directie of bestuur ervaren hoe waardevol en belangrijk buitenspelen in het groen is voor de ontwikkeling van jullie leerlingen.


Data

woensdag 21 april

Of plan een datum op en voor jouw school.
Info

Eén dagdeel

€130,- per persoon

Rotterdam
Of op je eigen school


Word jij Buitenspelenderwijs?Neem voor vragen, of om jezelf of team aan te melden contact op met Lotte@natuurlijksportief.nl


Buitenspelenderwijs - de meest verfrissende en praktische training voor docenten uit het basisondderwijs


Gewoon lekker naar buiten en bewegen.

We duiken een stuk natuur in en zoeken overal uitdagingen om van te leren. Je doet dingen waarvan je dacht dat je het nooit zou durven.  Regen, wind, warmte of kou, we passen ons aan en genieten ervan. We hebben niks nodig en houden het graag lekker simpel.

Zo maken wij jou en jij je klas Buitenspelenderwijs.


Meld je aan voor de training


Deelname aan alle trainingen en activiteiten georganiseerd door NatuurlijkSportief en NatuurlijkSportief aanbieders op locatie is op eigen risico. NatuurlijkSportief locaties zijn zelfstandige organisaties of personen die trainingen aanbieden volgens het NatuurlijkSportief beweegconcept.