Buitenspelenderwijs training

Een verfrissend praktische training over ontwikkelen en leren in en met de natuur. Alles wat een kind kan leren, leert het buiten het best! Wij laten je zien hoe je de koppeling maakt van binnen naar buiten en hoe je op een eenvoudige manier veel kan bereiken in en met een natuurlijke leeromgeving. En ondertussen ontdek je dat je tal van leerdoelen en ontwikkelingslijnen aan kunt tikken. Word jij Buitenspelenderwijs? 

Voor juffen en meesters

Tijdens jouw lessen neem je kinderen mee naar een mooi stuk groen, in de buurt. Daar ga je ouderwets buitenspelen. Rennen, springen, gooien, smijten, klimmen. Zo werk je spelenderwijs aan de spierkracht, coördinatie, conditie, maar net zo belangrijk, aan het zelfvertrouwen, de weerbaarheid en sociale vaardigheden van ieder kind. Naar wens voeg je natuurlijk opdrachten toe waar rekenen, taal en andere vaardigheden bij komen kijken. 
Buiten zijn, het weer en de jaargetijden ervaren, omgaan met uitdagende omstandigheden en steeds wisselende omgeving en ondergrond, het inschatten van risico’s en het eigen kunnen. Alles wat een kind kan leren, leert het buiten het best!

Informatie

Trainers

Lotte heeft 14 jaar ervaring in het basisonderwijs als leerkracht, coördinator en adjunct-directeur.

Teun is NatuurlijkSportief begonnen om mensen buiten in beweging te brengen en te laten ontdekken hoe fijn je jezelf spelenderwijs kan uitdagen en ontwikkelen.  

Samen laten ze jou, je bouw, team, directie of bestuur ervaren hoe waardevol en belangrijk buitenspelen in het groen is voor de ontwikkeling van jullie leerlingen.

Data

Aanmelden

Neem voor vragen, of om jezelf of team aan te melden contact op met lotte@natuurlijksportief.nl

De meest eenvoudige en vrije buitensport in de natuur

NatuurlijkSportief is een vernieuwend en uniek beweegconcept waarbij we van sporten weer buitenspelen maken. Sporten was niet eerder zo eenvoudig, vrij en functioneel. Ga mee de natuur in, ontdek wat je al kan en daag jezelf uit met wat je tegenkomt. Sleep een tak, til een steen, loop door het gras, sta op één been. Zo hard, zo vaak, zo zwaar en zo veel als jij wilt. Kijk om je heen en zoek kleine of grote uitdagingen om jezelf te testen, te verbeteren en goed te voelen.

Jong geleerd, is oud gedaan

Wat je leert als kind, is de basis voor de rest van je leven. Daarom nemen wij graag kinderen mee naar buiten. Om weer ouderwets te spelen, fysiek te ontwikkelen en avonturen te beleven. Alles wat een kind kan leren, leert het buiten het best. Daarom bieden wij voor scholen de Groene Gymles aan. Wij nemen de klas mee naar buiten en werken aan weerbaarheid, zelfvertrouwen, inschattingsvermogen, kracht, conditie en lenigheid. Daarnaast hebben wij de Buitenspelenderwijs training voor juffen en meesters in het (basis) onderwijs ontwikkeld. En door heel het land organiseren diverse locaties smerig leuke en actieve kinderfeestjes en speciale groepstrainingen voor de jeugd. 

Word jij Buitenspelenderwijs?