Buitenspelenderwijs workshop

Een workshop over ontwikkelen en leren in en met een natuurlijke leeromgeving.

Na deze workshop heb je inspiratie om jouw kinderen mee te nemen naar een stukje groen, in de buurt. Daar ga je ouderwets buitenspelen. Tikkertje, rennen, hutten bouwen, springen, gooien, verstoppertje, klimmen. Zo werk je spelenderwijs aan de spierkracht, coördinatie, motoriek, maar net zo belangrijk, aan de sociale vaardigheden als zelfvertrouwen, samenwerken, weerbaarheid.

Alles wat een kind kan leren, leert het buiten het best.

Meer informatie, meer op maat, of gewoon even contact? Mail naar lotte@natuurlijksportief.nl  of bel met 0645786540

BSO

Of je nu net hebt afgesproken met je team om meer buiten te zijn met de kinderen of dat je dit al jaren doet. De workshop Buitenspelenderwijs geeft hoe dan ook nieuwe inspiratie tot buitenspelen en buiten zijn. We spelen twee uur lang buiten zoals je vroeger zelf deed, we onderbouwen het belang hiervan en tussendoor nemen we de ruimte om het te hebben over de drempels waar je tegenaan loopt en hoe je die kunt omdenken of oplossen.

Kinderdagverblijf

Of je nu net hebt afgesproken met je team om meer buiten te zijn met de kinderen of dat je dit al jaren doet. De workshop Buitenspelenderwijs geeft hoe dan ook nieuwe inspiratie tot buitenspelen en buiten zijn. We spelen twee uur lang buiten zoals je vroeger zelf deed, we onderbouwen het belang hiervan en tussendoor nemen we de ruimte om het te hebben over de drempels waar je tegenaan loopt en hoe je die kunt omdenken of oplossen. Tijdens de workshop voor professionals die met jonge kinderen werken, besteden we veel aandacht aan prentenboekavonturen. Omdat buitenspelen op basis van een verhaal, superlogisch, leuk en makkelijk is met de allerjongste.

Groep 1 en 2

Wij laten je twee uur lang buitenspelend ervaren hoe makkelijk het is om buiten te zijn met je klas en met hoe weinig tot geen voorbereiding dat kan. Ontluikende geletterdheid en gecijferdheid, creativiteit, ruimtelijke oriëntatie, motoriek, woordenschat, executieve functies, alles wat jij binnen een thema langs wilt laten komen, kan buiten. Tijdens de workshop voor professionals die met jonge kinderen werken, besteden we veel aandacht aan prentenboekavonturen. Omdat buitenspelen en leren op basis van een verhaal, superlogisch, leuk en makkelijk is met de allerjongste.

Groep 3

Wij laten je twee uur lang buitenspelend ervaren hoe makkelijk het is om buiten te zijn met je klas en met hoe weinig tot geen voorbereiding dat kan. Leren lezen, schrijven, rekenen, oefenen aan de executieve functies kan ook allemaal buiten ontdekkend en spelend met alles wat je tegenkomt in de natuur. Woorden leggen met stenen, sommen doen met dennenappels, schrijven met een tak in het zand. Als je het eenmaal ziet, kun je al je methodelessen of lesdoelen buitenspelend doen. We ontdekken met elkaar het belang van buitenspelen en leren en denken de drempels die er zijn om.

Groep 4-8

Wij laten je twee uur lang buitenspelend ervaren hoe makkelijk het is om buiten te zijn met je klas en met hoe weinig tot geen voorbereiding dat kan. Wereldoriëntatie, onderzoekend en ontdekkend leren, groepsvorming maar ook je reken, taal en spellingslessen, alles kan buitenspelend met wat je tegenskomt in de natuur. We ontdekken met elkaar het belang van buitenspelen en leren en denken de drempels die er zijn om.

IB/coach/Management

Werk je niet met een groep kinderen, maar wil je je collega’s of anderen inspireren, omdat jij het belang van buitenspelen in het groen zelf ziet en ervaart? Of wil je een (strategisch) beleidsplan of visie schrijven over buitenspelend leren, Dan is deze workshop zeker geschikt. Je gaat gegarandeerd met een enthousiast verhaal terug naar je team of kunt de juiste woorden geven aan wat je wil beschrijven.

Informatie

Trainers

Lotte heeft jaren gewerkt in het basisonderwijs en kinderopvang.

Teun is NatuurlijkSportief begonnen om mensen buiten in beweging te brengen en te laten ontdekken hoe fijn je jezelf spelenderwijs kan uitdagen en ontwikkelen.  

Samen laten ze jou, je bouw, team, directie of bestuur ervaren hoe waardevol en belangrijk buitenspelen in het groen is voor de ontwikkeling van jullie leerlingen.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen, dan kunt u contact opnemen met lotte@natuurlijksportief.nl

De meest eenvoudige en vrije beweegmethode in de natuur.

NatuurlijkSportief is een vernieuwend en uniek beweegconcept waarbij we van sporten weer buitenspelen maken. Sporten was niet eerder zo eenvoudig, vrij en functioneel. Ga mee de natuur in, ontdek wat je al kan en daag jezelf uit met wat je tegenkomt. Sleep een tak, til een steen, loop door het gras, sta op één been. Zo hard, zo vaak, zo zwaar en zo veel als jij wilt. Kijk om je heen en zoek kleine of grote uitdagingen om jezelf te testen, te verbeteren en goed te voelen.

Jong geleerd, is oud gedaan

Wat je leert als kind, is de basis voor de rest van je leven. Daarom nemen wij graag kinderen mee naar buiten. Om weer ouderwets te spelen, fysiek te ontwikkelen en avonturen te beleven. Alles wat een kind kan leren, leert het buiten het best. Daarom bieden wij voor scholen de Groene Gymles aan. Wij nemen de klas mee naar buiten en werken aan weerbaarheid, zelfvertrouwen, inschattingsvermogen, kracht, conditie en lenigheid. Daarnaast hebben wij de Buitenspelenderwijs training voor juffen en meesters in het (basis) onderwijs ontwikkeld. En door heel het land organiseren diverse locaties smerig leuke en actieve kinderfeestjes en speciale groepstrainingen voor de jeugd. 

Word jij Buitenspelenderwijs?