Buitenpelen in de groene gymzaal

De Groene gymles


Wij verzorgen geweldige speelse gymlessen in de groene buitenruimte.
Een NatuurlijkSportief Groene Gymles is dé oplossing voor alle scholen die geven om de gezondheid en ontwikkeling van hun leerlingen en hier graag 'out of the box' aan werken.

Een groene gymles op jouw school?

mail naar: info@natuurlijksportief.nl

De Groende Gymles - de oplossing van het gym probleem voor alle scholen.

Waarom een groene gymles zo gezond is?

Tijdens de groene gymles nemen we de kinderen mee naar een mooi stuk groen, in de buurt. Daar gaan we ouderwets buitenspelen. rennen, springen, gooien, smijten, klimmen. Zo werken we spelenderwijs aan de spierkracht, coördinatie, conditie, maar net zo belangrijk, aan het zelfvertrouwen, de weerbaarheid en sociale vaardigheden van ieder kind.
Buiten zijn, het weer en de jaargetijden ervaren, omgaan met uitdagende omstandigheden en steeds wisselende omgeving en ondergrond. Risico's en het eigen kunnen inschatten.

Alles wat een kind kan leren, leert het buiten het best!


O.B.S. de Albatros heeft dit schooljaar met 10 kinderen (kleuters en groep 3) deelgenomen aan de NatuurlijkSportief Groene Gymles.

Een sportieve manier om de weerbaarheid, motoriek, het uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen aan te pakken. Een totaal andere aanpak van bewegen buiten in de natuur waarbij je de mogelijkheid krijgt om op een speelse manier je eigen grenzen te verleggen, individueel of in groepsverband. Het was heel mooi om te zien hoe de kinderen genoten van deze manier van bewegend bezig zijn en ze op verschillende gebieden meer zelfvertrouwen te zien krijgen. Tijdens de lessen was goed zichtbaar wat sommige kinderen nog als lastig ervaarden.

Wij zijn blij dat we dit groepje kinderen dit aanbod hebben kunnen geven. Nu hebben we ons gericht op een klein groepje kinderen waarvan wij vonden dat ze dit extra nodig hadden maar het lijkt ons zeker ook geschikt en erg leuk om hier met de hele klas aan deel te nemen. We hopen hier in de toekomst vaker gebruik van te kunnen maken.