Groene gymles

Alles wat een kind kan leren, leert het buiten het best. Daarom bieden wij voor scholen de Groene Gymles aan. Wij nemen de klas mee naar buiten en werken aan weerbaarheid, zelfvertrouwen, inschattingsvermogen, kracht, conditie en lenigheid.

Een NatuurlijkSportief Groene Gymles is dé oplossing voor alle scholen die geven om de gezondheid en ontwikkeling van hun leerlingen en hier graag ‘out of the box’ aan werken.

Groene Gymles op jouw school? Mail naar info@NatuurlijkSportief.nl

Waarom een groene gymles zo gezond is

Tijdens de groene gymles nemen we de kinderen mee naar een mooi stuk groen, in de buurt. Daar gaan we ouderwets buitenspelen. rennen, springen, gooien, smijten, klimmen. Zo werken we spelenderwijs aan de spierkracht, coördinatie, conditie, maar net zo belangrijk, aan het zelfvertrouwen, de weerbaarheid en sociale vaardigheden van ieder kind.
Buiten zijn, het weer en de jaargetijden ervaren, omgaan met uitdagende omstandigheden en steeds wisselende omgeving en ondergrond. Risico’s en het eigen kunnen inschatten.

Wat je leert als kind, is de basis voor de rest van je leven. Daarom nemen wij graag kinderen mee naar buiten. Om weer ouderwets te spelen, fysiek te ontwikkelen en avonturen te beleven. Alles wat een kind kan leren, leert het buiten het best.

Anderen over de NatuurlijkSportief Groene Gymles

De albatros logo

O.B.S. de Albatros heeft dit schooljaar met 10 kinderen (kleuters en groep 3), in een 10 weeks traject, deelgenomen aan de NatuurlijkSportief Groene Gymles.

Een sportieve manier om de weerbaarheid, motoriek, het uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen aan te pakken. Een totaal andere aanpak van bewegen buiten in de natuur waarbij je de mogelijkheid krijgt om op een speelse manier je eigen grenzen te verleggen, individueel of in groepsverband. Het was heel mooi om te zien hoe de kinderen genoten van deze manier van bewegend bezig zijn en ze op verschillende gebieden meer zelfvertrouwen te zien krijgen. Tijdens de lessen was goed zichtbaar wat sommige kinderen nog als lastig ervaarden.

Wij zijn blij dat we dit groepje kinderen dit aanbod hebben kunnen geven. Nu hebben we ons gericht op een klein groepje kinderen waarvan wij vonden dat ze dit extra nodig hadden maar het lijkt ons zeker ook geschikt en erg leuk om hier met de hele klas aan deel te nemen. We hopen hier in de toekomst vaker gebruik van te kunnen maken.

obs de weiert logo

O.B.S. de Weiert kreeg de Buitenspeelbaas uit Emmen op bezoek. Na afloop van de eerste groene gymles ontvingen wij de volgende lovende woorden van de directrice: 

Gisteren waren de eerste lessen op onze school. Vandaag een dolenthousiaste kleuterjuf bij me: dat je het geweldig doet met de kleuters en dat het veel vaker zou mogen. 

De docent is een steengoede juf met jarenlange ervaring die daarom op de meeste gastlessen reageert: ‘niks nieuws, dit hadden we zelf ook gekund’. Maar de reactie op jouw les was: ‘ik kon er zelf ook nog wat van leren’. Nou dan heb je het écht goed gedaan.

Heel benieuwd hoe de lessen bij de andere groepen aanslaan!

 

Voor juffen en meesters

Een verfrissend praktische training over ontwikkelen en leren in en met de natuur. Alles wat een kind kan leren, leert het buiten het best! Wij laten je zien hoe je de koppeling maakt van binnen naar buiten en hoe je op een eenvoudige manier veel kan bereiken in en met een natuurlijke leeromgeving. En ondertussen ontdek je dat je tal van leerdoelen en ontwikkelingslijnen aan kunt tikken. Word jij Buitenspelenderwijs?