Prentenboek avontuur

Tijdens elke schoolvakantie gaan we met ouders en hun peuters of kleuters op avontuur dwars door struiken, klauterend over boomstammen, rollend door het gras en springend in de plassen. Elke avontuur begint met een prentenboek. Het verhaal neemt ons mee naar buiten waar we heerlijk kunnen spelen in een stuk natuur. 

Werk je met jonge kinderen en wil je met een groep mee op prentenboekavontuur?

Wil jij of je team een Workshop Prentenboekavonturen, omdat je zelf met je groep jonge kinderen op prentenboekavontuur wilt?

Het kan allebei! Stuur een bericht naar lotte@natuurlijksportief.nl en we overleggen samen over data, locatie en kosten. 

Ga je mee buitenspelen?

Jong geleerd, is oud gedaan

Wist je dat buitenspelen gezond, leerzaam en fijn is voor kleine en grote kinderen. Wij vinden het belangrijk en leuk om dat te laten zien en ervaren. Inmiddels zijn er al tientallen ouders met hun jonge kinderen mee op Berenjacht geweest. Elke keer spat het plezier er vanaf, ondanks of juist met vieze handen en schrammen. Die nemen we op de koop toe, want van plezier hebben, risico’s nemen, problemen oplossen, bewegen en avonturen beleven worden we allemaal slim, blij, groot en sterk! 

De prentenboeken

"We gaan op Berenjacht"

In dit prentenboek gaat een vader met zijn kinderen op zoek naar een beer. Dwars door dikke modder, een donker bos en hoog wuivend gras. Ze zijn niet bang en het is een prachtige dag.

Ga je mee dit avontuur in de natuur beleven?

Datum: Woensdag 8 mei
Tijd: 9.30-10.15 uur
Plaats: Kralingse Bos, verzamelen bij het IJsvogelpad
Prijs: 10 euro per ouder-kind
Opgeven mag: lotte@natuurlijksportief.nl

Op avontuur in de natuur!

"Plons!"

In het prentenboek Plons! heeft het varken Floortje het heel warm. Ze wil zwemmen! Maar dat doen varkens toch niet? Of wel?  

En jij? Ga je mee plonzen en buitenspelen?

"Fiet wil rennen"

Dit prentenboek gaat over struisvogel Fiet. Die wil rennen. Maar het lukt niet door de tegenwind. Andere dieren adviseren Fiet om te kruipen of om te schuilen. Maar Fiet wil rennen!!!

Ga je mee rennen net als Fiet, kronkelen als een worm, klimmen als een eekhoorn?

Jong geleerd is oud gedaan

Wat is NatuurlijkSportief?

De meest eenvoudige en vrije buitensport in de natuur. NatuurlijkSportief is een vernieuwend en uniek beweegconcept waarbij we van sporten weer buitenspelen maken. Sporten was niet eerder zo eenvoudig, vrij en functioneel. Ga mee de natuur in, ontdek wat je al kan en daag jezelf uit met wat je tegenkomt. Sleep een tak, til een steen, loop door het gras, sta op één been. Zo hard, zo vaak, zo zwaar en zo veel als jij wilt. Kijk om je heen en zoek kleine of grote uitdagingen om jezelf te testen, te verbeteren en goed te voelen.