NatuurlijkSportief Brabantse Biesbosch

Maak van sporten weer buitenspelen

Ontdek de vreugde van buiten sporten in de Brabantse Biesbosch met NatuurlijkSportief. NatuurlijkSportief is een vernieuwend en uniek beweegconcept waarbij we van sport weer buitenspelen maken. Buitenspeelbaas Susanne: “Je stopt niet met spelen omdat je ouder wordt, je wordt ouder omdat je stopt met spelen.”

Ontdek de leukste buitensport, waarbij sporten weer buitenspelen voor volwassenen wordt. Buitenspeelbaas Susanne neemt je mee naar buiten in de prachtige natuur van de Brabantse Biesboschlinie.

Vergeet alles wat je weet over sport

Sporten was niet eerder zo eenvoudig, vrij en functioneel. Ga mee de natuur in, ontdek wat je al kan en daag jezelf uit met wat je tegenkomt. Sleep een tak, til een steen, loop door het gras, sta op één been. Zo hard, zo vaak, zo zwaar en zo veel als jij wilt. Kijk om je heen en zoek kleine of grote uitdagingen om jezelf te testen, te verbeteren en goed te voelen.

Groepstrainingen

Maandrooster mei

Maandag 06, 20 en 27 mei van 19:00-20:00 uur, combitraining
Donderdag 16 mei van 09:00-10:00 uur, combitraining
Vrijdag 3, 10, 24 en 31 mei 09:00-10:00 uur, combitraining

Maandrooster juni

Maandag 03, 10, 17 & 24 juni 19:00-20:00 uur, combitraining
Donderdag 06 juni 09:00-10:00 uur, combitraining.
Vrijdag 14, 21 & 28 juni 09:00-10:00 uur, combitraining.

Maandrooster juli

Maandag 01 & 08 juli 19:00-20:00 uur, combitraining
Donderdag 04 juli 09:00-10:00 uur, combitraining.
Vrijdag 12 juli 09:00-10:00 uur, combitraining.

Zomervakantie van 15 juli tot en met 11 augustus

Vakantie!

Maandrooster augustus

Maandag 26 augustus 19:00-20:00 uur, combitraining
Vrijdag 16, 23 & 30 augustus 09:00-10:00 uur, combitraining.

Aanmelden

Graag per mail, app of een belletje aanmelden. Je krijgt dan ook de actuele locatie van jouw training.

Prijzen

Proeftraining: GRATIS
Losse groepstraining: €10,-
10 strippenkaart groepstraining €80,-

Start Training

Ideaal om te beginnen met bewegen of te herstellen van een blessure of aandoening. Op ontspannen tempo genieten van de frisse buitenlucht en de natuur.

Basis Training

Uitdagende, maar toegankelijke training. Geschikt voor sportieve mensen die een extra uitdaging willen en graag buiten in de natuur hun grenzen verleggen om zo nog fitter, sterker en sneller te worden.

Wisselende locaties

NatuurlijkSportief locatie Brabantse Biesbosch traint – mede afhankelijk van de tijd van het jaar – in verschillende natuurgebieden in gemeente Altena:

  • De Groesplaat nabij Sleeuwijk
  • Woudrichem vesting/ ’t Gors in Woudrichem
  • Het Almbos bij Giessen/ Rijswijk
  • De Cloppenwaard in Werkendam

    Neem contact op met Buitenspeelbaas Susanne voor de actuele trainingslocatie.

Ruige tochten

Ga mee op avontuur!

Naast groepstrainingen organiseert NatuurlijkSportief BrabantseBiesbosch ruige tochten: Een dag(deel) óf een heel weekend verwilderen in NP De Biesbosch. Per sup verplaatsen we ons door het land van wetlands, wilgenbossen, eilanden en kreken. Waar mogelijk verruilen we onze ‘zeebenen’ voor ‘landbenen’ om al spelenderwijs de omgeving te verkennen.

Wanneer: Vanaf zomer 2025 

Activiteiten

Wij organiseren de leukste NatuurlijkSportief activiteiten voor jou, je vrienden en collega’s. Stoere kinderfeestjes, teambuilding of een kennismaking met ons concept.

Trainer Brabantse Biesbosch

Susanne Matena

Je kent hem vast wel, die prachtige slogan van die welbekende outdoorwinkel: “Niemand is een binnenmens”. Een slogan waar ik me altijd direct door aangesproken voel. Want ook ik ben buitenmens. Sterker nog: buiten in de vrije natuur is waar ik het meeste in mijn element ben.

Het is de plek waar ik mijn batterij weer oplaad, waar ik mij verwonder, waar ik avonturen beleef, fysieke en mentale grenzen verken en verleg, waar ik word teruggeworpen op mezelf, waar al mijn zintuigen aan het werk gezet worden.

Gevoelens en ervaringen die ik graag met jou wil delen als Buitenspeelbaas. Dat doe ik door je spelenderwijs mee op ontdekkingstocht te nemen door de Brabantse Biesboschlinie, langs forten en kazematten, uiterwaarden en rivierstrandjes, door wetlands, wilgenbossen, eilanden en kreken. Ga je met me mee?!

Word Buitenspeelbaas!

Ook trainer worden? of je eigen locatie starten?

NatuurlijkSportief locaties zijn zelfstandige organisaties of personen die trainingen aanbieden volgens het NatuurlijkSportief concept. De  trainingslocaties werken lokaal en persoonlijk. Zo komt de beleving en het enthousiasme van de trainers optimaal tot uiting.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen versterken. Is dit iets voor jou? Meld je dan aan voor de Buitenspeelbaastraining. We laten je zien hoe wij van sporten weer buitenspelen maken en hoe jij dit kan toepassen in jouw omgeving.